Om projektet Hej hund

Hej hund er et internationalt non-profit program, der har til formål at styrke forholdet mellem hunde og børn for derved at forebygge bidskader hos små børn.

Omdrejningspunktet i programmet er et spil, Blue Dog eller Blå Hund, der er specielt udviklet og testet til børn mellem 3-8 år.

Udviklingen af programmet er i vid udstrækning sket på frivillig basis af dyrlæger i deres fritid. Fondsmidler har gjort det muligt at få produceret en CD med spillet samt at finansiere en test af spillet på Lincoln Baby Lab, Department of Child Psychology, Lincoln University. Salget af CDere financierer yderligere forskning i samspillet mellem børn og hunde.

Danmark er det første land, hvor spillet afvikles via internettet. Hele programmet er finansieret af De Danske Dyrlæger, der er specialiseret i behandling af bl.a hunde samt ved salg af nøgleringe og forhåbentligt støtte fra fonde.

Forskningen viser, at små børn mellem tre og otte år har en tendens til at behandle familiehunden, som om den var et barn. ”Hej hund” programmet er skabt til forebyggelse af bidskader mod små børn, der endnu ikke har lært at forstå hundens sprog. Forskningen viser nemlig også, at små børn er dårlige til at forstå hundens signaler. De ser på hundens hoved og ansigtsudtryk – og ikke på hele hundens kropssprog. Af samme grund har mindre børn svært ved at skelne mellem en bange hund og en glad hund.

”Hej hund”-spillet kan hjælpe barnet til at forstå hundens sprog og signaler bedre. Spillet skaber anledning til en meget konkret snak mellem børn og forældre om, hvordan man omgås familiehunden på den sikreste måde i helt almindelige hverdagssituationer – situationer, som alle hundefamilier oplever gang på gang, og som kan falde uheldigt ud, hvis ikke børnene forstår hundens sprog og har lært de otte simple regler om, hvordan de bedst omgås hunde.
Den Danske Dyrlægeforening   |   Peter Bangs Vej 30   |   2000 Frederiksberg   |   Tlf. 3871 0888   |   E-mail: ddd@ddd.dk